En person er pågrepet etter knivstikkingen på biblioteket på Holmlia i Oslo tirsdag kveld, melder NRK. 

– For kort tid siden har en person møtt hos politiet. Det er en person vi har lett etter i kveld, sier krimleder Håkon Johannessen i Oslo politidistrikt til kanalen. Vedkommende er pågrepet og formelt siktet.

En 17 år gammel ungdomsarbeider ble kjørt til sykehus etter at han ble knivstukket på Holmlia bibliotek i Oslo tirsdag ettermiddag.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 17.26.

Gjerningspersonen kom inn i bibliotekets ungdomsavdeling, hvor 17-åringen var på jobb. Gjerningspersonen gikk målrettet til angrep mot 17-åringen, og han ble stukket i låret, ifølge politiet.

– Han ble kjørt til Ullevål sykehus med alvorlige, men moderate skader. Han er ikke avhørt ennå, sier krimleder Håkon Johannessen i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet tror det kun var én gjerningsperson, men de utelukker ikke at det kan ha vært flere involvert.

– Vi jobber med saken videre utover kvelden. Åstedet er undersøkt, og vi er ferdige på stedet. Vi har avhørt noen vitner og går gjennom videoovervåking, sier han.

Gjerningspersonen hadde dekket til ansiktet, ifølge politiet.

– Det er ikke gjort funn av noe våpen, men vitner på stedet har beskrevet en kniv, sier Johannessen.

Politiet kjenner ikke til foranledningen for hendelsen.

Flere barn til stede

Det var flere barn til stede på biblioteket da hendelsen skjedde. Deichman bibliotek opplyser i en pressemelding at det var en av deres deltids-ungdomsarbeidere som ble knivstukket mens han var på jobb. De legger til at flere var til stede i ungdomsavdelingen da hendelsen skjedde.

– Deichman Holmlia ble stengt i 18-tiden som følge av hendelsen (biblioteket har normalt åpent til kl. 19). Lånere som var til stede, ble ivaretatt av Deichmans ansatte. Politiet foretar vitneavhør. Bibliotekets ansatte blir ivaretatt av bedriftshelsetjeneste. Deichman opprettet krisestab så snart som mulig etter varsling av hendelsen, skriver Deichman.

Ifølge biblioteket opplyser guttens pårørende at det etter forholdene står bra til med ham.

Sjokkerende

Byråd for kultur og næring i Oslo, Anita Leirvik North (H), mener det er sjokkerende når grov vold som dette skjer på et bibliotek.

– Jeg tror de aller fleste føler seg trygg på et bibliotek, det skal være et trygt sted for alle. Da er det spesielt kjedelig når det skjer akkurat der, sier Leirvik North, som sier hun er glad for at det gikk forholdsvis bra med gutten.

Kommunikasjonsdirektør Jørn Johansen i Deichman sier at flere som var til stede på biblioteket, blir fulgt opp.

– Det at vold utøves på biblioteket er det aller, aller verste for oss. Det er noe vi tar på det største alvor, sier Johansen til NRK.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.