Politiet har fått nok av Palestina-leiren foran Stortinget. Den ble tvangsfjernet torsdag morgen. Noen av aktivistene gikk ikke frivillig, men måtte fjernes med tvang.

Stortinget har flere ganger bedt aksjonistene som har opprettet en Palestina-leir på Eidsvolls plass, fjerne seg. Nå har politiet tatt grep.

Det er opprettet en liten teltleir på plassen foran Stortinget. Stortinget sier aktivistene ikke har søkt om lov og vil ha dem fjernet, melder Vårt Oslo og Klassekampen. De har bedt politiet gripe inn.

Siden klokken 8 torsdag morgen har politiet vært på stedet, og klokken 8.35 har aksjonistene begynt å ta ned teltet, opplyser operasjonsleder Guro Sandnes i Oslo politidistrikt til VG.

– De har hatt tilstedeværelse der over noe tid. Dette vil kunne begrense eller få andre til å avstå fra å markere seg eller ytre seg på samme plass, sier Sandnes til avisen.

– En person har satt seg ned på bakken og gjort passiv motstand, sier hun.

Vedkommende ble løftet vekk fra stedet av politiet. (NTB)

Leder av konservativt, Erik Selle, forsøkte å opprette en tilsvarende pro-israelsk «leir» ved siden av den pro-palestinske, men det ble for ubehagelig.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.