Politi Buenos Airens, Argentina. Foto: AP Photo/Rodrigo Abd, File 

Argentinske myndigheter har pågrepet tre personer fra Syria og Libanon som mistenkes for å ha planlagt terrorangrep, opplyser landets regjering.

Det argentinske innenriksdepartementet skriver i en uttalelse onsdag at de har hindret en «terrorcelle» i å etablere seg i landet.

NTB-AFP melder om saken.

De tre ble pågrepet 30. desember. En av dem skal ha hatt pass fra både Venezuela og Colombia i sitt navn. De to andre knyttes til en forsendelse på 35 kilo fra Jemen, ifølge meldingen.

Hva pakken inneholdt, er ikke opplyst.

Denne delen av verden har i stor grad vært forskånet fra den type terror det her er snakk om, med utspring i miljøer i Midtøsten.

Sør- og Mellom-Amerika har hatt mer enn nok med skyting og bombeeksplosjoner knyttet til krig mellom narkokarteller. Nå kan det altså se ut som om Midtøsten-kulturen kan være på vei til å sette sitt preg også her.

Dette kan bli nok en utfordring for Argentinas nyvalgte president, høyresidens Javier Milei.

Fra før sliter han med å få landets skakkjørte økonomi på fote, etter mange år med sosialistisk (van)styre.

Som et steg i den forbindelse har Milei nylig besluttet å trekke Argentinas søknad om å bli med i det såkalte Brics-prosjektet, der blant annet Kina og Russland har sentrale roller.

Den nye presidenten har et temmelig avmålt forhold til både Kina og Russland. Mange vil mene at det er en sunn oppskrift for en leder som ønsker fremgang og utvikling for sin nasjon.

Les også: 

Store protester mot økonomisk «sjokkterapi» i Argentina

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.