Mannen som er siktet for drapet på en kvinne på Elverum natt til tirsdag er selv død. Pårørende til kvinnen bebreider politiet for ikke å ha fulgt opp besøksforbudet. Avdøde brøt det gang på gang uten at det fikk konsekvenser, skriver VG.

Kvinnen var 30 år og bosatt i Oslo. Hun hadde vært kjæreste med mannen (32) som var siktet for å ha drept henne, dvs familiens bistandsadvokat Pirashanthy Sivabalachandran påstår at de bare hadde datet en kort periode, og at det ble brudd før det rakk utvikle seg til et forhold. Man aner kanskje at familien ikke var begeistret for forbindelsen.

Politiet har vist en unnfallenhet over brudd på besøksforbudet mener etterlatte. De kaller det et varslet drap.

Politiinspektør Marthe Notøy bekrefter overfor VG at politiet totalt har opprettet ti saker som gjelder brudd på besøksforbud.

Ni av sakene skjedde mellom 2. mai og 1. august fjor. Den siste saken er fra desember.

Han fikk et forelegg i juni for de tre første bruddene, men han oppsøkte likevel bilen hennes og festet sporingsenheter på den fire ganger.

Familien har rettet skarp kritikk mot politiet og kaller det «et varslet drap».

 

https://www.vg.no/nyheter/i/2B2d2y/elverum-drapet-siktede-doede-av-skuddskadene

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.