Israelske droner utførte tirsdag ettermiddag et angrep på et av Hamas’ lokaler i Libanons hovedstad Beirut. Eksplosjonen skal ha blitt hørt i store deler av hovedstaden, og opptak av angrepet deles nå på X. Angrepet kom som svar på angrep fra den libanesiske Hizbollah-militsen på israelske militærposter tidligere tirsdag.

Ifølge Reuters og flere lokale kilder, deriblant Hizbollahs TV-kanal al-Manar og radiokanalen al-Aqsa Radio, skal fire personer ha blitt drept. Blant disse var Hamas-lederen Saleh al-Arouri, som er medlem av Hamas politbyrå. Al-Arouri er også en av grunnleggerne av Hamas’ væpnede fløy al-Qassam-brigader, som deltok i terrorangrepet mot Israel 7. oktober. Etter terrorangrepet ble det lagt ut innlegg på sosiale medier der al-Arouri takket Allah for Hamas’ drap på 1.200 israelere.

Siden krigsutbruddet har Hizbollah-militsen gjentatte ganger skutt mot israelske mål langs Libanons sørlige grense. Israel har foreløpig ikke gitt noen offisiell kommentar til angrepet, men ifølge Reuters understreker en av president Netanyahus rådgivere at angrepet ikke skal anses som rettet mot staten Libanon. I 2023 utstedte USA en belønning på fem millioner dollar for informasjon om al-Arouri.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.