Det har snødd tett over store deler av Sør- og Østlandet gjennom nyttårsaften og natt til mandag.

– Det snør jo i dag også, og så skal det øke på i morgen. På onsdag skal det også snø en 20 til 30 centimeter på ett døgn, kanskje enda mer lokalt, sier statsmeteorolog Bente Wahl til NRK, og fortsetter:

– Slikt blir det store mengder snø av, ettersom det snør tett i tre, fire dager etter hverandre. Det er uvanlig, sier Wahl om været i Agder.

Store mengder snø på veiene mandag morgen fører til kolonnekjøring mange steder.

Fylkesvei 50 Aurland – Hol åpnet for kolonnekjøring klokka 09, mellom Øyestøl og Geiteryggen, skriver Vegtrafikksentralen vest på X.

Også langs E134 over Haukeli er det nå innført kolonnekjøring.

Fylkesvei 450 Hunnedalsvegen er stengt.

På riksvei 7 over Hardangervidda er veien nå stengt for kjøretøy som veier 7,5 eller mindre. For de tyngre kjøretøyene er det kolonnekjøring.

Fylkesvei 3498 og 3496 i Arendal er begge stengt, grunnet trefall, skriver Vegtrafikksentralen på X/Twitter.

– Vi er godt forberedt, men dette er ekstreme nedbørsmengder som gir vanskelige kjøreforhold, sier Hansen i Statens vegvesen.

Store snømengder i Oslo mandag morgen. Foto: Document

De store snømengdene skaper også forsinkelser på T-banen i Oslo første nyttårsdag.

– Grunnet store snømengder på veiene, så har enkelte stasjoner ikke blitt åpnet. Vi har låsevektere på vei, men forsinkelser må påregnes, skriver Sporveien på X.

Det er også forsinkelser på alle busslinjer i Oslo-området, melder Ruter på sine sider.

I Agder er også 4735 husstander uten strøm, grunnet de store snømengdene og sterk vind, viser strømkartet til Glitre Nett.

Det oppfordres derfor til at alle som ikke må ut i dag i disse områdene, holder seg hjemme.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.