Liverpool-stjernen Mohamed Salah har blitt kritisert på sosiale medier av muslimske fans etter at han la ut en julehilsen.

Salah, som er muslim, la ut et bilde av et juletre med en bildetekst der han snakker om konflikten mellom Israel og Palestina, før han ønsket tilhengerne sine en god jul, skriver The Daily Mail.

«Julen er en tid da familier samles og feirer. Med den brutale krigen som pågår i Midtøsten, spesielt drapene og ødeleggelsene i Gaza, feirer vi i år jul med veldig tunge hjerter, og vi deler smerten til familiene som sørger over tapet av sine kjære», skriver han på X, og legger til:

«Vær så snill å ikke glemme dem og ikke venne dere til lidelsene deres. God jul.»

Muslimer feirer tradisjonelt sett ikke jul, men noen tar del i festlighetene som finner sted under den kristne høytiden.

Salah ble kritisert av fansen på sosiale medier i fjor etter å ha tatt et bilde av seg selv, kona Magi og døtrene Makka og Kayan i matchende pyjamas foran et juletre.

Nå har han igjen fått kritikk av muslimske fans for sitt tradisjonelle julebilde, til tross for at han tar muslimenes side i Gaza-konflikten.

En fan skrev at Salah er «pinlig for den muslimske verden», mens en annen skrev at han var «skuffet» over Liverpool-stjernen.

En annen supporter skrev:

«Dette er så ufint Salah, du er muslim, ikke kristen. Julen vår er i april, skam deg bror.»

En person som hevdet å være Arsenal-supporter skrev:

«Mo Salah, jeg elsket deg som Arsenal-supporter. Jeg så på deg som en utmerket spiller, og du inspirerte meg alltid. Men etter denne tweeten kan jeg ikke lenger se på deg som mitt forbilde. Du har skuffet meg. Hvis du ikke sletter denne tweeten, må jeg slutte å følge deg.»

Andre forsvarte Mo, og én skrev:

«Som muslimer bør vi ikke dømme. Men alle elsker å dømme Salah hver jul. Jeg antar at ikke alle er perfekte. Fritt Palestina.»

En annen tvitret:

«Dette er et sterkt budskap og en påminnelse om å ha de uskyldige sivile i våre tanker. Kjærlig hilsen Mo.»

Salah er uten tvil den største muslimske idrettsstjernen i verden takket være sine fotballprestasjoner.

Han har vært i strålende form for Liverpool også denne sesongen, etter en sommer med spekulasjoner om en mulig overgang til Saudi-Arabia. Hittil har han scoret 16 mål og stått for åtte målgivende pasninger på 25 kamper i alle turneringer.

Han skal snart reise med Egypt til Afrikamesterskapet i fotball, og kan bli borte i rundt en måned etter kampen mot Newcastle på nyttårsdag.

 

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.