IDF har sendt en hund med kamera inn i tunnelsystemet under Gaza.

Hunden kommer til «veikryss» der tunnellene deler seg i en rekke løp. Andre steder er det møblerte rom. Det er liten tvil om at det er en underjordisk by som Hamas brukte til å angripe Israel.

Det går milevis med tunneller under Gaza og det er høyst risikabelt å sende menn inn. Mediene har stilt seg kritisk til IDFs opplysninger. Men det er liten tvil nå om at Hamas investerte enorme beløp i en underjordisk system for å drive krig mot Israel.

Dette udaterte bildet viser løytnant i den israelske hæren Hadar Goldin (23) fra Kfar Saba i det sentrale Israel. Talsmann for den israelske hæren, oberstløytnant Peter Lerner, sa fredag 1. august 2014 at Goldin tilsynelatende ble tatt til fange av militante Hamas-medlemmer som kom gjennom en tunnel fra Gazastripen, og at ytterligere to soldater ble drept. En time etter at fredagens våpenhvile startet, kom bevæpnede menn ut fra en eller flere tunneler på Gaza-stripen og åpnet ild mot israelske soldater, og minst én av de militante detonerte en sprengstoffvest, sier Lerner. Goldin skal ha blitt tatt til fange under det påfølgende kaoset og ført tilbake til Gaza gjennom en tunnel. Foto: AP/YNet News

Forrige fredag offentliggjorde IDF bilder av en oppdaget tunnel som er så stor at man kan kjøre en bil gjennom den.

 

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.