«The party is over»: Documentary on #Nova, the desert rave that became a massacre

– Jeg vil at den skal ses av alle personer i verden som er over 18 år,  sa filmskaper Dan Pe’er. –  Det er en film som viser at det var holocaust som skjedde der:

– I want it to be seen by every person over the age of 18 in the world, said Pe’er, a documentary filmmaker and docu-reality TV director. – It’s a movie that shows the holocaust that happened there.

Yes TV: #NOVA הסרט המלא לצפייה ישירה | yes דוקו.

Filmskaper Dan Pe’er har laget dokumentar fra musikkfestivalen Supernova ved å bruke opptak filmet av festdeltakerne og Hamas-terroristene. Den 52-minutters lange filmen fra 7. oktober vises gratis på YouTube.

Pe’er fikk tilgang til tusenvis av videoer og filmen er laget for Israels Yes Studios, med videoer filmet av noen av de over 3000 festdeltakerne samt av Hamas-terroristene som filmet sine egne grusomheter for å vise verden sine bragder.

Jerusalem Post skriver at dokumentaren er et dypt urovekkende dykk inn i de kaotiske, skremmende timene under angrepet, der 360 mennesker ble drept og flere titalls overfalt og tatt som gisler til Gaza.

I starten på filmen ser vi begynnelsen av ravefestivalen, når venner utveksler meldinger om hva de skal ha på seg og ta med seg, og så når folk kommer til festivalen og ser frem til 24 timers festing. Alle er i lykkerus til vi ser terrorister fra Hamas på motorsykler som roper «Allah akbar!» og andre som som kommer seilende inn med hangglidere.

Pe’er inkluderer ikke grafiske bilder av døde og skadde som vil få folk til å ikke se filmen, skriver The Jerusalem Post.

Det er grafisk nok og utrolig vanskelig å se på. Vi kjenner igjen hendelser og vet hva som skjedde, vi ser unge kvinner og menn vi tror vi har sett i nyhetene som enten er tatt gisler eller drept.

The Post skriver at en del av følelsen av frykt og redsel kommer fra den kronologiske rekkefølgen til filmen, med klokken som tikker, og viser timene som gikk da angrepet begynte klokken 06.29 og sikkerhetsstyrkene kom først inn klokken 14.00, syv og et halv time senere.

Den er ikke tekstet, men  ord er unødvendige.

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.