En rekke amerikanske etater går etter Elon Musk, ikke bare X, men også Tesla og Space X. Nylig trakk myndighetene tilbake 900 millioner dollar i støtte til at SpaceX gir grisgrendte strøk internettilgang. Av mange tilbydere var det kun Musk som mistet støtten.

Myndighetene har også gått til sak mot Musk fordi de mener han ikke har gitt kandidater med ulik etnisk og seksuell bakgrunn ansettelser. Musk har vist til sikkerhetshensyn. Det er myndighetenes egne pålegg som gjør at de må screene søkere. Men dette tar ikke kontrollmyndighetene hensyn til. De vil at Musk skal betale lønn etterskuddsvis til kandidater som kunne fått ansettelse.

Det er vanskelig å lese det som noe annet en ren forfølgelse.

EU er ikke stort bedre.

EU åpner sak mot Elon Musks X for ulovlig innhold på den sosiale medieplattformen.

X, tidligere kjent som Twitter, er det første selskapet som får en sak mot seg under en ny EU-lov som skal bekjempe ulovlig innhold på nett.

Det omfattende nye regelverket legger mer ansvar på selskapene for å moderere innhold på deres plattformer.

EU sier de særlig har oppdaget falsk informasjon på X knyttet til krigen mellom Israel og Hamas.

I en uttalelse på sin egen plattform skriver X at selskapet fortsatt er «forpliktet til å overholde regelverket» og at de «samarbeider med tilsynsmyndighetene».

I et eget innlegg går Musk imidlertid hardere ut mot EU.

– Griper dere inn mot andre sosiale medier? For hvis dere har disse problemene med denne plattformen, og ingen av dem er perfekte, er de andre mye verre, skriver han.

EU-kommisjonen sier at de vil fortsette å innhente informasjon. De har foreløpig ikke kommet med noe frist for en konklusjon i saken. (NTB)

Musk har oppnådd status som en forkjemper for ytringsfrihet. Når myndighetene skiller ut X som ekstra ille er det noe som slår tilbake på dem. Publikum ser at det forholder seg motsatt: Det er på X det er ytringsfrihet.

Det er da ganske klart hva myndighetene står for: Sensur og forfølgelse.

Oppslutningen om Musk og X øker.

 

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.