Zelenskyj er på overraskende og første besøk til Norge, landet som langsiktig bidrar mest til krigføringen i forhold til nasjonalproduktet, skal vi tro Ukraina Support Tracker.

Nordisk æresgjest

Volodymyr Zelenskyj og Jonas Gahr Støre skal ha møter der blant annet Norges videre støtte til Ukraina er tema. På Slottet skal han spise lunsj sammen med Kongen og det blir et nordisk toppmøte der Støre er vertskap og Zelenskyj æresgjest.

Den tidligere komikeren Zelenskyj skal også besøke Stortinget, møte stortingspresidenten og de parlamentariske lederne og tale til de folkevalgte i Stortingssalen.

– Det er en stor ære å motta Zelenskyj i Stortinget. Det viser at vi står sammen om våre felles demokratiske verdier, sier innvandreren Masud Gharahkhani som ble stortingspresident, i en pressemelding.

Lite å hente i USA

Zelenskyj kommer rett fra USA hvor han har bedt president Joe Biden om mere penger til krigen mot Russland, men der har vinden snudd og Biden hadde lite annet å tilby annet enn trøstende ord. 

Mike Johnson, Speaker of the House, var heller ikke spesielt imøtekommende:

– Det Biden-regjeringen ser ut til å be om, er milliarder av ekstra dollar uten formålstjenlig tilsyn, ingen klar strategi for å vinne, og ingen av svarene det amerikanske folk fortjener, sa han efter å ha møtt Zelenskyj.

Zelenskyj reiser tomhendt hjem

Norge bidrar

I Norge sitter pengene løsere. Vi skal i løpet av de neste fire årene gi 75 milliarder kroner til Ukraina, ifølge NRK.

– Norge fortsetter å støtte Ukrainas kamp for frihet og demokrati. Det er viktig også for vår frihet og sikkerhet, skriver Støre i en pressemelding.

Forskning viser at krigen i Ukraina ikke er miljøvennlig

 

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.