Den folkekjære visesangeren Ole Paus er død, 76 år gammel.

Ole Paus sovnet stille inn på Drammen sykehus klokken 01.16 natt til tirsdag 12. desember med de nærmeste rundt seg, skriver VG.

Ole Paus kom seg aldri etter hjerneslaget som rammet ham i høst.

Artist-Norge har dermed mistet en av sine aller skarpeste satirikere, låtskrivere, humorister og samfunnskritikere.

Ole Paus debuterte som plateartist allerede i 1970 og har siden vært en av landets mest folkekjære visesangere, både alene og i tospann med Jonas Fjeld.

Paus har også skrevet bøker, vært programleder på tv og skuespiller, men er selvfølgelig mest kjent for sin visekunst som mer enn gjerne hadde satiriske tilsnitt, blant annet gjennom en serie han kalte Paus-posten.

Men han er også en mester på det motsatte tekstområdet av satiren, ikke minst som bidragsyter til Jonas Fjeld. Det er også Ole Paus som har skrevet en av Sissel Kyrkjebøs mest kjente sanger, «Innerst i sjelen».

På spørsmål om han ofte tenker på sin egen død, svarte han følgende:

– Hehe. Nei, jeg tenker ikke så ofte på det. Men når jeg først tenker på det, så er det ikke med redsel. Det er med nysgjerrighet. Jeg er ikke redd for å dø.

Hele Norge står i kø for å minnes Paus, men to av de mest rørende var sønnen Marcus Paus som minnes faren i et innlegg på Facebook:

«Takk for hvert bidige øyeblikk med deg, elskede Pappa», skriver han.

Musikkjournalist Yan Friis har kanskje den vakreste hyllesten, hvor han skriver følgende på sin Facebook:

«TAKK

Takk Ole, takk så inderlig fra sjelens dyp, du mann av ånd, vidd og skjønnhet. Englene kjenner deg. Du er ventet.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Nå bærer Ruben lyset alene».

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.