Yngvar Numme (79) døde brått og uventet natt til lørdag.

Den folkekjære artisten, revyforfatteren, regissøren, og ikke minst vokalist i og leder for Dizzie Tunes, en av Norges mest suksessfulle showgrupper gjennom fem tiår, vil bli dypt savnet.

«I natt mistet vi vår kjære pappa, så brått og uventet. Vi var uendelig glad i deg. At du ikke er med oss lenger kommer til å ta lang tid å begripe. Vi vet du gledet mange gjennom fem tiår og det er vi så utrolig stolte av. Tusen takk for all støtte og kjærlighet, og ikke minst, alt tull og tøys. Du var høyt elsket. Savner deg allerede. Hvil i fred!»

Det skriver sønnen Thomas Numme på Instagram.

I kommentarfeltet under Thomas Nummes Instagraminnlegg, strømmer kondolansene inn lørdag:

– Hvil i fred, kjære Yngvar, skriver programleder Harald Rønneberg.

– En ekte legende som har levert noen skikkelige klassikere, skriver komiker og programleder Markus Neby.

Programleder Solveig Kloppen skriver:

– Så trist å lese, kjære Thomas. De varmeste tanker til dere. For en gøyal og fin fyr. Også i år skal vi sette på Dizzie Tunes’ juleplate – og tenke litt ekstra på dere og Yngvar.

Også statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) hyller Numme:

– Yngvar Numme hadde et humoristisk talent uten like, og samtidig var han norsk revy’s ukronede stjerne. Ikke alene, men sammen med Dizzie Tunes, sier han til VG.

Yngvar Numme gjorde en rekke opptredener i NRK-programmer gjennom årene. Underholdningsredaktør i kringkasteren Charlo Halvorsen beskriver Dizzie Tunes som enorme i norsk underholdning gjennom 70- og 80-tallet.

– Som leder av gruppen var Yngvar Numme naturligvis en stor del av denne suksessen. Det er en av de som virkelig har gledet det norske folk som nå har gått bort, sier Halvorsen.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.