Nobels fredspris er delt ut med kongelig glans og kultureliten til stede. I år var det den iranske kvinnen Narges Mohammadi som fikk prisen. Hun kjemper for frihet og ikke minst kvinners rettigheter i Iran. Hun ble blant annet idømt 154 piskeslag. En barbarisk straff vi i dag ikke kunne tenke oss i vår kulturkrets. Stortingspresidenten som selv er født i, og har sine røtter i Iran. snakket om «ondskap i det landet vi begge er født i». NRK mener fredsprisen «er en påminnelse til oss alle».

Stortingspresidenten og NRK har rett. Det er ondskap og det er en påminnelse til oss alle. Kanskje er det en påminnelse til noen mer enn til andre. Burde NRK og stortingspresidenten påminnes om hvor ondskapen har sine røtter? Hvor regimet i Iran henter sin ideologi fra? Hva begrunner regimet fengslingen og piskingen med? Er regimet i Iran enestående eller har ideologien tilhengere utenfor Irans grenser? Apropos, er ikke det Iran som er en av de største bidragsytere til Hamas? Hva skiller ideologien til det iranske regimet fra ideologien til Hamas og Det muslimske brorskap?

De samme som hyller Narges Mohammadi henvender seg til Brorskapet når de skal ha «dialog» med muslimer i Norge. Da Mohammadis barn og mann ble hyllet i Oslo sentrum ble det veivet med flagg som vi ser når Hamas hylles. Si meg hva mener de egentlig «det gåtfulla folket» som ynder å kalle seg «den kulturelle eliten»?

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.