Selv om en barnehage måtte stenge ned på grunn av trusselen forteller amerikanske medier at ingen ble skadd, irakeren var påvirket av hendelser i Midtøsten og har psykiske problemer. Han har det ikke så bra, med andre ord.

Mufid Fawaz Alkhader har tatt en Arfan Bhatti og avfyrte skudd torsdag mot synagogen Temple Israel i Albany, som er hovedstaden i New York. Det var den første natten av Hanukkah.

Som kjent skjøt Norges store sønn Arfan Qadeer Bhatti 13 skudd mot synagogen i Oslo i september 2006. Han ble i 2008 dømt for psykisk medvirkning til skadeverk på synagogen, men frikjent for tiltalepunktet om terrorplanlegging.

Norske domstoler har en forkjærlighet for islamister, spesielt når de har på seg lusekofte. Bhatti er nevnt i saken for vi skal ikke glemme terroristene i Norge som blir behandlet med silkehansker av myndighetene og fremstilt som «superkjendiser» i norske medier.

Skjermbilde NRK.

Mens Bhatti er av pakistansk opphav, er Alkhader fra Irak. Han er bosatt i Schenectady, New York, og er amerikansk statsborger.

Irakeren avfyrt to skudd torsdag og vitner så ham utenfor synagogen med en hagle hvor han oppførte seg mistenkelig.

En islamist med hagle utenfor en synagoge har en tendens til å vekke tanker om at her er det noe galt.

Mufid Fawaz ropte Free Palestine før han skjøt. Han ble arrestert tre minutter etter at skuddene ble avfyrt utenfor Temple Israel. Ingen ble skadet i hendelsen.

Han har det ikke så bra

En varebilsjåfør konfronterte Alkhader etter at han flyktet fra stedet og politisjefen i Albany Eric Hawkins sa på en pressekonferanse at Alkhader føler at han blir utsatt – victimized – og at hendelser i Midtøsten har påvirket ham.

Han har det ikke så bra, med andre ord. Hvor mange ganger har vi ikke hørt det.

Den utsatte islamisten gjorde motstand mot politiet da han ble arrestert.

Hawkins sa at myndighetene etterforsker hendelsen som en hatkriminalitet og etter arrestasjonen av Alkhader står samfunnet ikke overfor noen ytterligere trussel.

I hvert fall ikke fra fredens religion.

Det var en skummel scene

Medier i USA gjenspeiler medier i Norge og mange bemerker i overskriften at ingen ble skadet. Følgende er tre eksempler, men samtlige medier behandler saken med silkehansker.

The Public Broadcasting Service (PBS), som er USAs svar på NRK, melder at motivet er ukjent.

– Skudd avfyrt utenfor jødisk tempel i delstaten New York da Hanukkah begynner, skytterens motiv er ukjent.

Andre forteller oss at han var påvirket av situasjonen i Midtøsten, som CNN:

– Ifølge rettsdokumenter var mannen som er anklaget for å ha skutt med hagle utenfor synagogen, påvirket av Midtøsten-hendelser.

Det var en skummel scene skriver WAMC Northeast Public Radio som om de anmelder Hallowen 12:

– Ingen ble skadet i en skummel scene da en mann skjøt mot synagoge i Albany timer før Hanukkah.

I videoen under identifiserer ikke ABC News gjerningsmannen, men sier at han har et langt rulleblad og psykiske problemer. I forbifarten nevner de at en barnehage i synagogen ble nedstengt på grunn av trusselen.

Ingen andre nyheter vi har sjekket har nevnt barnehagen.

Det er helt umulig å forstå

Det er mange uløste mysterier i verden, men den største må vel være det enstemmige koret på venstresiden som nesten uten unntak har samvittighet til å være apologeter for voldelige islamister.

We can’t wrap our heads around it, som de sier i USA – det er helt umulig å forstå.

Det var en barnehage der, for crying out loud.

ABC News. Shots fired outside temple. Police in New York are investigating a possible hate crime outside a synagogue, forcing a preschool to lockdown.

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.