Grov kriminalitet begått av barn øker kraftig i Oslo. Arbeiderpartiet krever nå handling fra det nye byrådet.

– De har styrt Oslo i 8 år, kontrer Høyre, som mener det er useriøst av Ap å kritisere etter selv for ikke å ha gjort noe med ungdomskriminaliteten de siste åtte årene.

Ap’s gruppeleder i Oslo bystyre, Marthe Scharning Lund, går nå ut og kritiserer det nye byrådet for det de selv har lagt opp til gjennom sitt eget styre av hovedstaden.

– Vi er bekymret for utviklingen vi har sett de siste månedene knyttet til kriminalitet begått av barn og unge. Vi ser særlig en økning hos de yngste barna, og vi ser at kriminaliteten blir grovere og at det er en del voldskriminalitet, sier Lund til Dagsavisen.

Politiet har for lengst slått alarm, og antallet anmeldelser der mistenkte lovbryter er mellom 10 og 17 år, har skutt i været, og er nå 18 prosent høyere enn før pandemien, ifølge Oslos politimester Ida Melbo Øystese.

– Tilbakemeldingene vi får fra politiet i Oslo, utekontaktene og salto-koordinatorene våre, er at vi må være obs nå, og få til tiltak raskt, slik at dette ikke får utvikle seg, sier Scharning Lund.

Høyre reagerer kraftig på kritikken.

– Dette er totalt useriøst av Arbeiderpartiet. De bør se seg selv i speilet. De har styrt Oslo i 8 år og gjort lite for å forebygge og redusere kriminalitet. At de nå, etter at de har tapt et valg, begynner å kritisere et byråd som har sittet med makten i 6 uker, er et gigantisk mageplask, sier Mehmet Kaan Inan, gruppenestleder i Oslo Høyre.

– Fram til valgdagen mente de alt de gjorde, var fantastisk. Nå mener de noe helt annet, og Arbeiderpartiet snakker som vanlig med to tunger. Dette tror ikke velgerne på, raser han.

Kaan Inan mener det er fullstendig useriøst at Arbeiderpartiet nå legger fram endringsforslag til et budsjett de selv har lagd.

– Hadde de vært opptatt av kriminalitet, så hadde de gjort noe med det når de satt med makten. Det gjorde de ikke, sier han.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.