Canadas offentlige kringkasting CBC kunngjør mandag at de kutter 600 jobber, det vil si en nedbemanning på 10 prosent av arbeidsstokken.

Dermed følger CBC en trend som preger hele nettet av regimevennlige medier over hele Vesten. Her i Norge er NTB i ferd med å redusere sin satsning betydelig, og andre ledende medier følger i det samme sporet.

Samtidig vokser frie medier som Document, som nylig ble kåret til Gaselle-bedrift for femte året på rad.

CBC er særlig kjent for sin ukritiske støtte til statsminister Justin Trudeau, som av mange anses som en ren tyrann, og som trolig er på vei mot slutten av sin politiske karriere.

NTB-AFP melder om saken.

250 av jobbene blir kuttet i det engelskspråklige nettverket CBC, og 250 i det franskspråklige nettverket Radio Canada. I tillegg blir ytterligere 100 i støtteapparatet sagt opp. CBC er hardt rammet av nedgang i annonseinntekter.

Mange medier i Canada, og andre steder i verden, er i økonomisk krise, og CBC er ikke den første til å varsle nedbemanning.

Kanskje det er på tide for vestlige medier å forstå de gamle journalistiske prinsippene, om at man skulle opptre som en vaktbikkje som beskyttet vanlige folk mot overgrep fra statlige og overstatlige autoriteter?

Det virker dog lite sannsynlig, er det mange som mener. Sammenblandingen mellom medier, myndigheter og selv mellom Faktisk.no og PST her hjemme viser oss hvordan «alt henger sammen med alt», som Gro Harlem Brundtland har uttalt.

Forhåndsbestill «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.