Det er ingen ende på statlige sensurinstanser som samarbeider med tech-titanene om å forme folks oppfatninger. Nå viser det seg at amerikanske og britiske militære har opprettet noe de kaller Cyber Threat Intelligence League (CTIL). Overvåking av borgerne er blitt en selvfølgelighet og de skjems ikke en gang.

En varsler har dukket opp med dokumenter som viser planene om et globalt sensurnettverk.

a whistleblower has surfaced with documents suggesting that U.S. and UK military contractors, including prominent defense researchers and cybersecurity experts, orchestrated a comprehensive plan for global censorship.

De samme journalistene som avslørte Twitter Files har avslørt CTIL: Michael Shellenberger, Alex Gutentag, og Matt Taibbi.

CTIL er nå integrert i det amerikanske Department of Homeland Security. Det er en grunn til at dets leder, Alejandro Mayorkas, tør å gjenta meningsløse svar på spørsmål om grensen i sør. Han behøver ikke stå til ansvar. Han har usynlige krefter i ryggen.

Sensuren er blitt en blekksprut som gjennomtrenger og integrerer alle statlige organ og techselskaper.

Det er en grunn til at PST går ut og ber lærere rapportere elever de tror kan utvikle seg til høyreekstreme.

The documents include detailed accounts of digital censorship programs, military and intelligence community involvement, partnerships with civil society organizations and media, and the deployment of covert techniques like sock puppet accounts.

CTIL var babyen til en kjent britisk forsvarsforsker, Sara-Jayne “SJ” Terp. Hun har siden teamet opp med Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA). Det var disse som gikk god for valget i 2020 og sa det var det sikreste ever.

I begynnelsen av krigen mot terror opererte vestlige land med begrepet rogue states eller kjeltringstater. Nå oppfyller de selv stadig flere av kriteriene for en slik benevnelse. Ett viktig kriterie er den uhemmede overvåkingen og påvirkningen av egne borgere. Det som begynte med fremmede terrorister har dreid over mot egne borgere. Ikke bare fokus har skiftet også målsetningen.

Overvåking er bare en liten del av systemet. En stadig viktigere del er kognitiv påvirkning: Styring av folks tankesett og emosjoner.

Key to this framework was the concept of “cognitive security,” integrating into cybersecurity and information security fields. This approach aimed at not just stopping misinformation but influencing public opinion by shaping narratives and controlling information dissemination.

I en krig skal medier være forsiktige med å piske opp følelser. Jama Wolasmal viste i Lørdagsrevyen en reportasje om en bestefar som hadde mistet sin øyensten, en fire år gammel jente. Vi fikk se “hjerteknus”-bilder av jenta og bestefaren. Så kom bombene og bestefaren vasket henne før begravelsen. Alle journalister vet om betydningen av tidspunkt – samme dag bombingen ble gjenopptatt – og effekten av å vise bilder av et barn som senere blir drept. Det var attpåtil lagt på musikk. Atle Bjurstrøm var tykk i stemmen etterpå.

NRK har mer og mer gått over til å lage nyhetsinnslag som skal berører seeren følelsesmessig. Dette er den kognitive påvirkningen av befolkningen som sikkerhetsstaten har som målsetning.

 

https://www.breitbart.com/tech/2023/12/02/report-us-and-uk-military-contractors-conspired-to-develop-global-censorship-strategy/

 

 

 

 

 

Forhåndsbestill «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!”

 

 

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.