En fersk meningsmåling fra Arab World for Research and Development viser at det store flertall av palestinere på Gazastripen og Vestbredden, 86 prosent – helt eller delvis støtter eller er hverken for eller mot – Hamas’ angrep på Israel som 7. oktober drepte det største antall jøder på én dag siden annen verdenskrig. I tillegg ble hundrevis av sivile israelere kidnappet og voldtatt. 13 prosent uttrykte motstand mot angrepet.

Reaksjonen utilgivelig

Undersøkelsen som omfattet 668 palestinere som ble intervjuet ansikt til ansikt, viste at 68 prosent av de spurte på Vestbredden støttet angrepene «sterkt» mot «bare» 47 prosent i Gaza. Det antydes at forskjellen kan ligge i den personlige virkning Israels svar på angrepene, har hatt.

Undersøkelsen avslører også at nesten alle palestinere – hele 98 prosent – advarer om at de aldri kommer til å tilgi eller glemme Israels gjengjeldelse av angrepene. Samme andel føler seg mere stolt av å være palestiner efter angrepet enn før. 90 prosent mener at sameksistens i økende grad umuliggjøres.

Palestina vil «vinne» 

90 prosent støtter en våpenhvile mens 73 prosent er overbevist om at Palestina vil «vinne» krigen og slå tilbake Israels bakkeinvasjon. 

Til tross for at det store flertall støtter Hamas’ angrep har vestlige land som Tyskland åpnet for palestinere å reise inn i landet. Flere andre land står overfor internasjonalt press for å gjøre det samme.

 

Kjøp billetter til lesermøtet!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.