Son of Hamas ble et begrep: Mosab Hassan Yousef er sønn av en av grunnleggerne av Hamas, Sheik Hassan Yousef. Han hoppet av og gikk i tjeneste hos Mossad. Han ville bidra til å knekke en organisasjon som spredde så mye død og ødeleggelse. Hendelsene 7. oktober kom ikke out of the Blue. De ble planlagt av mennene Hassan Yousef kjenner. Han forteller hvordan han som guttunge ble prylt med en elektrisk kabel til han besvimte av en kjent Hamas-leder.

Brutaliteten er gjennomgående. Hamas har sin egen sikkerhetstjeneste. Den har vi aldri hørt om i norske medier. I det hele tatt er det en mørklegging av de brutale sidene ved Hamas som vi er blitt utsatt for i årevis. Vestlige land har latt seg kjøpe av Hamas. Derfor var de ikke sene om å forsvare Hamas, selv etter 7. oktober. Ikke alle, men mange og Norge er blant verstingene. Nå bevilger den norske regjering 350 millioner til Gaza. Gaza vil si Hamas.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.