Det går sjelden en uke uten at Metropolitan Police i London får oppmerksomhet for sine poster på sosiale medier. Nå styrker de troppene.

Dette skriver Steerpike i The Spectator.

Nylige kontroverser på Twitter/X inkluderer Mets avgjørelse om hvorvidt begrepet jihad utgjør en hatefull ytring når det blir oppfordret som løsningen på Israel-problemet av den ekstreme islamistiske gruppa Hizb ut-Tahrir.

En så åpenbar oppfordring til vold må vel være straffbart? Ikke ifølge London-politiets eksperter på sosiale medier, selv om de erkjente at et flertallet av britene ville oppfatte dette som knyttet til terrorisme.

The word jihad has a number of meanings but we know the public will most commonly associate it with terrorism.

Løsningen ble ingen straff, kun den velkjente «dialogen». Heller ikke de som klatrer på statuer og vandalerer offentlig eiendom blir dømt for hatkriminalitet.

Dette i et land hvor politiet registrerte en hatefull hendelse etter at noen skoleelever var uheldige og mistet en koran i gulvet, og en komiker fikk en stor bot da han filmet at hunden hans gjorde nazi-hilsen.

Metropolitan Police opplever stadig at deres sosiale plattformer blir faktasjekket og avslørt for feilinformasjon.

London-politiet skylder på manglende ressurser og bruker dette som forklaring for hvorfor pro-palestinske demonstranter omtrent kan gjøre hva de vil.

Politiet hadde absolutt nok ressurser til å gripe inn mot fredelige demonstranter som mislikte regjeringens politikk under pandemien. Samtidig fikk Black Lives Matter-pøbelen holde på med sine ødeleggende demonstrasjoner uten at politiet grep inn.

Men tilskuddene har økt kraftig. I 2021 brukte Met under 230.000 pund på sitt Social Media Team, og i regnskapsåret 22/23 har tilskuddet økt til over 485.000 pund.

I tillegg kommer det nyetablerte Digital Media Communication Team, som inkluderer det gamle sosiale medieteamet. Totalt forventes kostnadene å passere 800.000 pund i pågående regnskapsår 23/24.

Antall ansatte på dette kontoret har økt fra seks til tolv, en dobling på to år. Dette kommer i tillegg til antallet politibetjenter som jobber med hatkriminalitet, som sist jeg sjekket utgjorde nesten 1000 politifolk.

Elliot Keck fra TaxPayers’ Alliance er misfornøyd med politiets prioriteringer, og mener at Met bruker for mye tid og penger på å beskytte seg i stedet for befolkningen.

– Police chiefs should cut the size of their absurdly large communications team.

Som Steerpike sier avslutningsvis: Det kan hende det er vanskelig å nå politiet hvis du ringer til nødnummeret. Men online kan du i det minste håpe på å få et svar.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.