Armenia styrker sitt forsvarssamarbeid med India. Landet har nylig inngått avtale om kjøp av et indiskutviklet anti-drone-system som Jerevan håper skal motvirke trusselen fra Aserbajdsjan. 

Anti drone-utstyr

Kjøpet er omgitt av hemmelighetskremmeri om hvor mye og hvilken type våpen det dreier seg om.

Ifølge indiske medier er det signert en kontrakt på 41 millioner dollar mellom Armenia og India om anskaffelse av anti-drone-militærutstyr, skriver Indian Defense News

Våpenavtalen plasserer seg fint i de stadig tettere forbindelsene mellom de to landene. Parallelt ser vi en voksende splid mellom Armenia og sin historisk militært nære allierte Russland og økt spenning overfor nabolandet Aserbajdsjan. 

Skiftende geopolitisk dynamikk

I den skiftende geopolitiske dynamikken i det sydlige Kaukasus synes Armenias strategi å være å diversifisere sine forsvarskjøp for å redusere avhengigheten av enkeltkilder.

Armenia har tidligere kjøpt rakettsystemer, panservernraketter og haubitsere fra India. Landet har nylig inngått våpenavtaler med Frankrike om kjøp av sofistikerte radarsystemer og kortrekkende bakke-til-luft-missiler, ifølge Aurasian Times.

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.