Politiutrykning på Østlandet. Illustrasjonsfoto: Joakim Fjeldli / NTB

En mann er fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus etter å ha blitt knivstukket i Fredrikstad onsdag ettermiddag. Politiet har pågrepet flere personer.

Onsdagsettermiddagen i Fredrikstad ble preget av en svært stygg voldshendelse i Selbak-området.

– Det dreier seg om en knivstikking. Akkurat nå har jeg lite informasjon, men vi vet at det er en voksen mann fra Fredrikstad som er offer, sier oppdragsleder Håkon Hatlen til Fredriksstad Blad .

NTB melder om saken.

Mannen som er knivstukket, var våken og bevisst før han ble fløyet til Ullevål sykehus. Operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt sier til avisen at den sårede er en mann i 50-årene.

Jourhavende politiadvokat Elisabeth Kaspersen sier til NRK at flere personer er pågrepet, men vil ikke si hvor mange. Politiet søker fortsatt etter flere involverte.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 14.15. Knivstikkingen skjedde utendørs i Dr. Gregertsens vei på Selbak.

Det er ikke gitt ytterligere informasjon om de involverte.

Denne hendelsen bare forsterker det inntrykket som skapes av økende vold med kniv og andre våpen, ikke bare i hovedstaden, men rundt om i hele landet. Det går knapt en dag uten slike meldinger.

Fredrikstad er ikke blant de områder som oftest omtales i slike sammenhenger, men denne onsdagen var altså turen kommet også til denne byen.

Vi må tilbake et par år i tid for å finne Fredrikstad omtalt som åsted for en liknende hendelse, se under.

Les også: 

Kvinne i 50-årene knivstukket i Fredrikstad

Ny bok fra Document: Bestill i dag!

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.