Kunstig intelligens (KI) gjør seg gjeldende på stadig flere områder i samfunnet. Noe av dette kan være positivt, som i behandling av kreft. KI kan derimot også endre arbeidslivet på en rekke områder.

Document meldte nylig at den svenske statskanalen SVT skal si opp flere journalister, som blir erstattet av kunstig intelligens. Andre mediebedrifter er i ferd med å gjøre det samme.

I Danmark har den store næringslivsavisen Børsen sagt opp fem av åtte medarbeidere i avdelingen som gjør layout på papirutgaven.

Det omtaler danske Journalisten via Journalisten.no.

Et nytt system, drevet av kunstig intelligens, gjør at store deler av layoutprosessen kan automatiseres, skriver fagbladet.

«Det er en lite morsom dag hos Børsen, og selvfølgelig særlig for de ansatte det gjelder. De har vært medvirkende til å sikre Børsens sterke markesdsposisjon gjennom mange år», skriver sjefredaktør Nikolaj Sommer.

Ekspert: Usikkert om KI kommer folk flest til gode

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.