Det norske kvinnelandslagets storhetstid er over, til tross for at de klarte uavgjort mot Frankrike borte. Det jeg fikk med meg av kampen, var total fransk dominans.

Blant annet ble Norge reddet av stolpene tre ganger. I tillegg bidro keeper Aurora Mikalsen med flere gode redninger. Norge har kun to poeng etter fire kamper, og kun to gjenstår.

Norge klarte vel bare å produsere en eneste mulighet, da Maren Mjelde var veldig nær på et hjørnespark kvarteret før slutt. Hun bommet på mål fra et par meter, en elendig heading som gikk i bakken og utenfor.

I tillegg var Norge heldige som ikke ble liggende under halvveis i kampen, skriver VG.

På overtid i første omgang glapp keeper Aurora Mikalsen ballen etter et fransk hodestøt. Returen fra Sandie Toletti gikk i mål, men Norge ble reddet av en offsideavgjørelse. Målet burde muligens blitt godkjent.

– Det så mistenkelig ut som onside, sa TV 2-ekspert Ingrid Rydland i pausesendingen.

– Ekstremt marginal. Der er Norge heldige. Scoringen burde fort ha stått, følger TV 2s Yaw Amankwah opp etter kampen.

Norge ble trolig reddet av at VAR ikke ble benyttet.

Allikevel klarer NTB å fremstille resultatet som noe som skaper håp for Norge. De mener resultatet skaper selvtillit i det norske laget.

Men det er ikke selvtillit som mangler, det er evner. Det eneste håpet Norge har, er å slå Portugal på hjemmebane 1. desember. Men selv med tap mot Frankrike ville Norge passert Portugal med seier mot portugiserne. Ok, å lede med to poeng gir litt større forhåpninger enn å lede med ett poeng. Men dette gir kun muligheten til en kvalifisering for å unngå nedrykk. Håpet er altså ikke særlig stort.

Norge var lenge verdensledende i kvinnefotball, siden vi var tidlig ute i denne idretten. Men nå satser de store nasjonene, og da faller sutrende norske kvinner i grus. Selvsagt kan vi fortsatt skape internasjonale stjerner, akkurat som på herresiden. Men begge landslagene later til å være i fritt fall, og den største nedgangen rammer kvinnefotballen.

Kanskje kvinnelandslaget bør overtale noen unge gutter til å erklære identitet som kvinne? Noen gode 16-åringer ville forbedret nivået på det norske kvinnelandslaget betydelig.

Noen ganger blir jeg anklaget for å være kvinnefiendtlig når jeg omtaler kvinnefotball på denne måten. Men dette stemmer ikke.

I min ungdom digget jeg de herlige fotballjentene på Skjetten, jenter som ikke tvilte på hvilket kjønn de var og som tålte noen skrubbsår på knærne. Tøffe, flotte og oppegående kvinner.

Poenget er bare at jeg misliker elendig fotball, uansett om den utføres av kvinner, «kvinner» eller menn.

Jeg frykter at det kan gå lang tid før Norges kvinnelandslag klarer å kvalifisere seg til et mesterskap. Herrelandslaget har vært ute i kulden i 23 år.

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.