Norge stemte for resolusjonen fra Jordan som ber om våpenhvile uten å nevne Hamas og gislene. Det var en vanærens resolusjon. Likevel er utenriksminister Espen Barth Eide stolt av at Norge var blant de 120 landene som stemte for.

– Vi er glade for å ha stemt for denne resolusjonen sammen med de fleste av FNs medlemsland og mange av våre nærstående land. Verdenssamfunnet er enige om veldig mange av de sentrale spørsmålene, inkludert viktigheten av å beskytte sivile og avhjelpe den humanitære krisen i Gaza, sier utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) til NTB.

Men Eide snakker ikke sant. USA var blant de 14 som stemte mot. Det unnlater NTB å rapportere og det var neppe tilfeldig. USAs stemmegivning ville stilt Norge i et uheldig lys.

Danmark unnlot å stemme og høstet kritikk for unnfallenhet. Hva skal man si om Norge som støtter en tekst som ikke nevner Hamas? Her forsvant mye av Norges troverdighet i forhold til Israel og de som støtter Israel, herunder mange i USA.

One-hundred and twenty countries voted in favor of the non-binding resolution introduced by Jordan, while just 14 voted against, including the United States, Austria, Croatia, Czechia, Fiji, Guatemala, Hungary, Israel, Marshall Islands, Micronesia, Nauru, Papua New Gineau, Paraguay and Tonga.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.