Pentagon avviser ikke en rapport som sier at omtrent 2000 amerikanske soldater er blitt bedt om å være «forberedt til å bli utplassert» hvis det er nødvendig for å bistå Israel i krigen mot Hamas.

– Jeg har ikke mer å gi for øyeblikket. Jeg kan kanskje gi deg flere detaljer senere, men for øyeblikket har jeg bare ikke noe mer spesifikt å legge til.

Dette sa Pentagons visepressesekretær Sabrina Singh under et møte med pressen. Rapporten om forberedelsen av amerikanske tropper til støtte av Israel ble først kjent i Wall Street Journal. Det dreier seg om «noncombat troops», som skal utføre oppdrag som rådgivning og medisinsk støtte. Det dreier seg om tropper som allerede er utplassert i Midtøsten eller Europa, og det er ukjent hvor mange man vurderer å sende inn i Israel.

Det er heller ikke kjent om amerikanske spesialstyrker er på plass for å bistå Israel allerede, dette ville trolig vært holdt hemmelig på nåværende tidspunkt uansett. Hangarskipet USS Gerald R. Ford har vært på plass i området en god stund, og forsterkes nå av en flåte ledet av hangarskipet USS Dwight D. Eisenhower. Det er et ukjent antall amerikanske gisler i Gaza. Singh sier de har rådgivere på plass i Israel i en rådgivende og støttende rolle.

– I characterize it as an advise and assist role.  They are there to help support and provide intelligence to the Israeli Defense Force, when it comes to hostage recovery.  I wouldn’t get into more details, other than that, but it is really to advise and assist

Talsmann for Israeli Defense Force (IDF), oberstløytnant Jonathan Conricus, sa mandag at Israel ikke vil be om at USA sender soldater for å krige i Israel.

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.