Hamas utbetaler rundt 20.000 kroner den første måneden til familiene til terrorister som deltok under det grufulle angrepet mot israelske sivile. Deretter følger faste månedlige utbetalinger. Norske bistandsmidler hjelper med finansieringen.

Palestinske selvstyremyndigheter (PA) definerer alle terrorister som blir drept i angrep mot Israel som «martyrer». Familiene til alle de 1.500 Hamas-terroristene som deltok i massakrene 7. oktober vil nå motta økonomisk belønning fra budsjettet som Norge støtter med flere hundre millioner kroner årlig.

Dette skriver Med Israel for fred (MIFF). Familiene mottar et engangsbeløp på 16.450 kroner, i tillegg til 3.800 kroner hver måned, livet ut. Hvis terroristen var gift med barn så er engangsbeløpet rundt 30.000.

Israel tok til fange omkring 50 Hamas-terrorister i kampene for å frigjøre israelske tettsteder langs grensen. Disse vil også straks starte å motta belønning. Den starter på 3.800 kroner i måneden, og vil senere, etter hvor lenge de har sittet i israelsk fengsel, stige opp mot 32.900 kroner i måneden.

Israeli Defence Forces har konfiskert noen av filmene som nå avdøde terrorister tok under angrepet. Nå belønnes familiene for deres innsats.

Ifølge Palestinian Media Watch vil dette koste de palestinske selvstyremyndighetene 3 millioner kroner den første måneden.

– Palestinske myndigheter bør sende en stor takk til EU-landene og Norge, som for øyeblikket er de største sponsorene, fordi PA kunne ikke klart å utbetale denne belønningen for terror uten dem, skriver PMW.

MIFF har i årevist forsøkt å presse norske myndigheter til å kreve at PA avvikler dette makabre belønningssystemet som en forutsetning for å fortsatt motta hundrevis av millioner kroner i bistand hvert år. Det er med andre ord norske skattebetalere som finansierer deler av denne belønningen av terror.

Det er så man blir vettskremt av norsk politikk. Lærer våre ledere aldri?

Slik kommenterer Hege Storhaug utbetalingene i en kommentar på Human Rights Service.

La oss også slå fast følgende: Det er ingen som helst vesensforskjell mellom Hamas, IS og Boko Haram. Ingen. Både IS og Boko Haram ville også ha gått til terror mot Israel, og om mulig utslettet Israel.

Av all bistanden PA mottok i bistand i 2018, 6,1 milliarder kroner, gikk 2,9 milliarder kroner til 44 prosent , altså 44 prosent av den totale bistanden. Hvis man legger til nylig avgåtte utenriksminister Anniken Huitfeldts smisking og dialog med Taliban, samt hvor ivrige norske politikere er på å hente IS-deltagere hit til Norge, så maler dette et nokså ubehagelig bilde av norsk realpolitikk.

Les også:

Terroren i Israel finansieres av norske skattebetalere

Kjøp Ruud Koopmans’ bok fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.