NTB

En trebarnsmor er dømt i Danmark for å ha reist til Afghanistan for å støtte ekstremistgruppen IS.

Den 26 år gamle kvinnen, som er mor til tre barn, er funnet skyldig i Frederiksberg byret for å ha fremmet ekstremistgruppen IS i Afghanistan i fire år, melder Ritzau.

Kvinnen har vært gift med to personer som var aktive IS-medlemmer. Ettersom hun passet på hus og barn for mennene, har hun bidratt til å opprettholde IS’ posisjon Afghanistan, lyder kjennelsen.

Kvinnen skal også ha sendt meldinger til bekjente der hun sa hun hadde det bra i Afghanistan og hvor hun oppfordret familiemedlemmer til å komme på besøk.

Retten avviser dermed kvinnens forklaring på at hun var i Afghanistan mot sin vilje og ikke visste at hennes daværende mann var en IS-sympatisør før hun kom dit i juli 2017.

– Mannen var åpenbart en støttespiller av IS før han reiste til Afghanistan, og han reiste til landet med hensikt om å slutte seg til IS, sa dommeren.

Kvinnen reiste tilbake til Danmark i desember 2021, der hun ble pågrepet. Hennes tre barn er tatt hånd om av dansk barnevern.

(©NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.