NTB

Russland beskriver skadene på en gassrørledning mellom Finland og Estland som urovekkende og sier at fjorårets angrep på Nord Stream skapte farlig presedens.

– Jeg har ikke teknisk informasjon, jeg vet ikke om våre spesialtjenester har slik informasjon, men det er selvfølgelig ganske urovekkende nyheter, sier Kremls talsmann Dmitrij Peskov onsdag.

Han trekker også inn angrepet på gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 i Østersjøen i september i fjor.

– Vi vet at det allerede er skapt en farlig presedens for å utføre terrorangrep mot kritisk infrastruktur i Østersjøen, jeg sikter til angrepene på Nord Stream-rørledningene, sier Peskov.

Finske myndigheter meldte tirsdag at det kan ha ligget en målrettet handling bak skadene på en gassrørledning og datakabel i Finskebukta. Rørledningen begynte å lekke søndag.

Russland har anklaget USA og Storbritannia for å stå bak aksjonen mot Nord Stream-rørene, som var bygget for å frakte russisk gass til Europa.

(©NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.