Storbritannia vil etter gasslekkasjene i Østersjøen anskaffe to spesialskip til å beskytte infrastruktur under vann, melder forsvarsminister Ben Wallace.

I en tale til det konservative partiets landsmøte i Birmingham søndag talte Wallace om «mystiske skader» påført gassrørledningene Nord Stream 1 og Nord Stream 2, som begge har hatt omfattende lekkasjer denne uken. Flere vestlige ledere har pekt på sabotasje som årsak til lekkasjene.

Ingen har uttalt hvem de mistenker å stå bak sabotasjen, men Wallace gjorde det klart at han anser trusselen mot Storbritannias infrastruktur for å komme fra Russland, skriver Reuters.

– Internettet vårt og energiforsyningene våre er svært avhengige av rørledninger og kabler. Russland legger ikke skjul på sin evne til å målrette seg mot slik infrastruktur, sa Wallace.

– Derfor kan jeg kunngjøre at vi nylig har gått inn for å anskaffe to spesialskip med kapasitet til å holde kablene og rørledningene våre trygge, fortsatte han.

Det første skipet skal kjøpes og være operativt innen neste år, mens det andre skal bygges i Storbritannia.

 

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.