Det er fire lekkasjer på gassrørledningene mellom Russland og Tyskland, ifølge den svenske kystvakten. Tidligere har det vært snakk om tre lekkasjer.

Store mengder naturgass strømmer ut av rørledningene Nord Stream 1 og Nord Stream 2, og det antas at årsaken er sabotasje.

Lekkasje nummer fire ble omtalt av Svenska Dagbladet onsdag kveld.

– Den var ikke kjent fra starten og er ikke synlig på radar siden den er mindre. Kystvakten så den da de kjørte med båt og fly i området. Jeg vet ikke nøyaktig når, men den var i alle fall kjent rundt lunsjtider tirsdag, sier Maria Boman ved den svenske Sjø- og flyredningssentralen til Aftonbladet.

Til tross for dette nevnte Sveriges statsminister Magdalena Andersson kun tre lekkasjer da hun holdt pressekonferanse tirsdag kveld.

Til sammen ser det ut til å være én lekkasje på Nord Stream 1 og én på Nord Stream 2 i svensk økonomisk sone, og én lekkasje på Nord Stream 1 og én på Nord Stream 2 i dansk økonomisk sone. De to rørledningene går parallelt på bunnen av Østersjøen.

Den fjerde lekkasjen er på Nord Stream 2 i svensk økonomisk sone. Boman sier det ikke er nødvendig med nye advarsler til skip i området som følge av denne. Grunnen er at den ligger mellom to av de andre lekkasjene som har vært kjent fra starten.

Lekkasjene antas å være forårsaket av eksplosjoner som ble registrert i Østersjøen mandag.

Gå ikke glipp av denne sendingen:

Doc-TV: En samtale med Alf R.

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.