Politiet i området Bøler/Ulsrud  i Oslo.  Foto: Heiko Junge / NTB

Den andre av to siktede etter et brutalt machete-ran på Ulsrud tirsdag blir lørdag fremstilt for varetekt i Oslo tingrett.

Mannen ble pågrepet fredag og er siktet for grovt ran eller medvirkning til grovt ran, skriver NRK.

– Politiet vil begjære mannen varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, sier politiadvokat Einar Grape til NRK.

Ranet skjedde tirsdag kveld da en tenåring ble truet med en machete og fratatt jakken sin ved Ulsrud videregående skole i Oslo.

Bruken av machete gjør saken ekstra brutal og skremmende. Ingen kom fysisk til skade under ranet, men en slik hendelse setter spor både hos offeret og ikke minst i hele det aktuelle lokalmiljøet.

Ulsrud er en av Oslos (og Norges) mest flerkulturelle skoler, og har vært i medienes søkelys i forbindelse med et særdeles usunt og voldelig miljø.

Document har tidligere omtalt det her:

Vold og trusler mot lærere – kommunen satte inn vektere

Lærere har uttalt at forholdene ved skolen til tider er ubeskrivelige, det var også her den såkalte Malkenes-saken utspilte seg. Her forsøkte en lærer å snakke ærlig ut om tilstandene, men endte opp med å få hele skolevesenet i Oslo på nakken.

Rektor ved Ulsrud videregående skole i Oslo har gitt lærer Simon Malkenes en advarsel etter uttalelser han kom med i NRK. Malkenes er nå sykmeldt, skrev Document.

En time etter ranet opplyste politiet at de hadde pågrepet en mistenkt i saken.

Mannen i 20-årene hadde ifølge politiet eiendeler tilhørende tenåringsgutten på seg da han ble pågrepet. Mannen ble torsdag varetektsfengslet i fire uker, og på samme vilkår som politiet vil be om for den andre siktede i saken.

Politiet velger som vanlig i slike saker å legge lokk på ytterligere opplysninger om de involverte.

Det å skjule fakta om slike forhold later til å ha blitt nesten like viktig for politiet som å bekjempe kriminaliteten.

Les også: 

Gutt ble truet med machete og fraranet jakke på Ulsrud i Oslo

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.