Den tidligere russiske presidenten Dmitrij Medvedev advarer om at Russland kan bombe våpenfabrikker i Tyskland, og at de anser britiske soldater som legitime mål hvis de sendes til Ukraina for å trene opp ukrainske styrker.

Den britiske forsvarsministeren Grant Shapps har skapt oppsikt ved å foreslå å sende britiske militære til Ukraina for å trene ukrainske soldater.

I et innlegg på Telegram skriver Medvedev at britiske soldater i så fall vil anses som «legitime mål» som vil bli «nådesløst eliminert», skriver The Times.

Russland anklager USA og Storbritannia for å ha hjulpet Ukraina med angrepet mot Svartehavsflåten

Britenes statsminister Rishi Sunak ble tvunget til å avklare kommentarene da diplomatisk bråk truet med å overskygge den første dagen av Det konservative partiets konferanse, hvor Shapps kom med sine uttalelser. Sunak sa at Shapps hadde ment at det ikke var aktuelt med britiske soldater i Ukraina på nåværende tidspunkt, men at dette kunne bli aktuelt senere.

– What the defence secretary was saying was that it might well be possible one day in the future for us to do some of that training in Ukraine.

– But that’s something for the long term, not the here and now, there are no British soldiers that will be sent to fight in the current conflict. That’s not what’s happening.

Britene vil fortsette å trene ukrainske soldater, men dette vil foregå på britisk jord, sa Sunak.

Tidligere forsvarsminister Ben Wallace har skrevet i en kommentar i The Telegraph i dag at han har bedt Sunak om å øke støtten til Ukraina, som han mener er i ferd med å vinne krigen.

– The UK is no longer the biggest European donor to Ukraine – Germany is.

– We have a chance to help finish this. The Russian army is cracking.

Kjøp boken av Alf. R. Jacobsen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.