Det måtte åtte år med diskusjoner til før Statistisk sentralbyrå (SSB) endelig publiserte en forsknings­rapport som drar klimapåvirkningen fra CO2 i tvil. Nå er katta ute av sekken, og til og med mainstream-mediene har åpnet opp for tvil og skepsis.

Plutselig var ikke vitenskapen avgjort likevel, men hovedtankene bak forskningen som ligger til grunn for denne rapporten, er ikke av ny dato. De forelå faktisk i en rapport fra de samme forskerne allerede i 2015, men da ville ikke SSB publisere den.

Så hva kommer det av at forbudet mot skepsis til den «menneske­skapte» klima­krisen plutselig ser ut til å være opphevet?

(I sendingen fremgår det at Aftenpostens artikkel Snikende skjevhet er publisert i dag, 27. september 2023, slik saken også har vært datert på avisens nettsider i dag. Korrekt publiserings­dato er imidlertid 26. august 2015. Vår sending kan derfor gi Aftenposten en kreditt de foreløpig ikke har gjort seg fortjent til.)

Velkommen til Dagsorden.

 

Youtube:

Rumble: Spilleren blir tilgjengelig etter kl 20:00

Podbean:

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.