NTB

Frankrikes president Emmanuel Macron og Italias statsminister Giorgia Meloni drøftet tirsdag EUs migrantkrise og den mangelfulle byrdefordelingen i unionen.

Macron var i Roma i forbindelse med statsbegravelsen til tidligere president Giorgio Napolitano som døde fredag, 98 år gammel.

En markant økning i antallet migranter som ankommer den italienske øya Lampedusa, har forsterket den allerede bitre debatten innad i EU om fordelingen av byrdene som migrantstrømmen utgjør.

Håndteringen av migrantene har utløst skarpe ordskifter i den franske nasjonalforsamlingen, der blokkene krangler om en ny lov som skal regulere dette vanskelige feltet.

– Vi kan ikke overlate dette til italienerne alene, sa Macron i et fjernsynsintervju søndag, en kommentar som Meloni straks hilste velkommen med «den største interesse».

De to lederne møttes i juni i Paris og skal begge delta på et toppmøte på Malta fredag for ledere i landene som grenser til Middelhavet.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.