Fyll, narkotika og slagsmål preger Birkelunden på Grünerløkka i Oslo.

Parken har et miljø bestående av overstadig drikking, hasjrøyking, urinering, bråk, høylytt krangling og slåssing, skriver Avisa Oslo.

– Det er bare blitt verre. Birkelunden er blitt et fristed for fyll og narkotika. Verken kona eller dattera mi på 18 tør å gå dit. Det er rett og slett veldig ubehagelig, sier en beboer i området.

Beboeren understreker at noe av det han liker best med Grünerløkka, er mangfoldet, men forklarer at slik situasjonen er nå, er parken nærmest overtatt av det han beskriver som «lovløshet».

De siste månedene har det blant annet blitt meldt om slagsmål og knivstikking i parken.

Kraftig økning i barne- og ungdomskriminalitet i Oslo

Seksjonssjef Robert Thorsen i Oslo politidistrikt – enhet sentrum, opplyser at det siden 1. juni i sommer har vært 36 konkrete oppdrag knyttet til hendelser i Birkelunden.

– Vi har gjennom hele sommeren hatt en spesiell innsats, og jobbet aktivt oppsøkende, med uniformerte patruljer, til steder hvor det er / har vært mye ordensforstyrrelser, drikkelag og omsetning av narkotika. Birkelunden er ett av flere steder i byen dette gjelder. Vi har derfor vært mye til stede der med proaktive patruljer, sier han.

Sammenlagt har politiet vært til stede 59 ganger i parken denne sommeren, både aktivt og forebyggende.

– Vi arbeider kunnskapsbasert med de ressursene vi har, for å kunne forebygge og reagere på uønsket atferd og kriminalitet på de rette stedene i byen, men vi rekker dessverre ikke over alt samtidig, avslutter Thorsen.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.