Pave Frans deltar på videolink under et møte i Clinton Global Initiative i New York den 18. september 2023. Foto: Andres Kudacki / AP / NTB.

«Det er på tide å jobbe sammen for å stanse den økologiske katastrofen før det er for sent», sa pave Frans tirsdag under et møte i Clinton Global Initiative, et initiativ utgått fra Clinton Foundation, som USAs tidligere president Bill Clinton grunnla i 2001.

Oppfordringen fra den katolske kirkens overhode kommer få uker etter at pave Frans i en hilsen i forbindelse med en årlig bønnedag for skaperverket som han opprettet i 2015, formanet verden til å «lytte til vitenskapen» og slutte med fossile energikilder, som han mente det var «absurd» å fortsette å utvinne.

I talen til Clinton-stiftelsen kunngjorde paven at han vil skrive en ny encyklika om miljøet, åtte år etter at han behandlet samme tema i det pavelige rundskrivet Laudato Si’.

Pave Frans benyttet også talen sist tirsdag til å ta felles globalt ansvar for å stanse kriger og takle migrasjonskrisen, og sa at man ikke må tenke på migranter som tall, men som mennesker, og huske på øynene til barna i flyktningleirer.

Paven hadde tidligere i sommer tatt imot Bill Clinton og George Soros’ sønn Alex Soros under en privat audiens i Vatikanet.

 

Bill Clinton og Alex Soros i «privat audiens» hos pave Frans

 

 

Kjøp boken av Alf. R. Jacobsen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.