Recep Tayyip Erdogan og kona Emine i privat audiens hos pave Frans mandag 5 februar. Foto: Alessandro Di Meo/Reuters/Scanpix

Det er ikke bare en militæroperasjon inne i Syria Erdogan driver med. Han benytter anledningen til å arresterte motstandere på hjemmebane.

De som er mot krigen han fører mot YPG-militsen er «terrorister». Slik kan Erdogan holde det gående.

Vestlige ledere vil ikke se at Erdogan fører krig på både ute og hjemme-fronten. Emmanuel Macron vil at han stanser offensive ute, men for Erdogan er det like viktig å kunne slå til hjemme.

449 personer er pågrepet for å ha spredt «terroristpropaganda» i sosiale medier etter at Tyrkia innledet sin militæroffensiv mot syriske Afrin i forrige måned.

Offensiven startet 20. januar. Siden har 449 personer blitt pågrepet for spredning av «terroristpropaganda» i sosiale medier, heter det i en uttalelse fra innenriksdepartementet i Ankara.

Blant de pågrepne er journalister fra kurdiskvennlige medier og leger som sitter i den tyrkiske legeforeningens styre, skriver avisen Cumhuriyet.

Åtte medlemmer av foreningen sitter fortsatt i varetekt mens tre andre ble løslatt i forrige uke etter å ha kommet med en uttalelse der det het at foreningen fordømmer krig fordi det utgjør trussel mot folkehelsen. President Recep Tayyip Erdogan kritiserte foreningen og kalte dens styre «terrorist-elskere».

Erdogan har lovet å slå ned på alle kurdiskvennlige demonstrasjoner som holdes i protest mot Afrin-offensiven. Siden offensivens start 20. januar har 124 personer blitt pågrepet for å ha deltatt i demonstrasjoner mot Afrin-offensiven. (NTB)

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.