Ingen er trygge under voldsbølgen i Sverige. En politimann ble knivstukket i Jönköping sentrum natt til mandag. Det melder P4 Jönköping. Mannen skal ha fått alvorlige skader under angrepet. Hendelsen skjedde i Haga-området i Jönköping.

Alarmen om hendelsen kom inn til politiet ved tretida om morgenen. Ifølge P4 Jönköping var tre personer, en mann og to kvinner, involvert.

Alle tre ble først arrestert, men påtalemyndigheten besluttet i løpet av formiddagen å løslate de to kvinnene. Den tredje personen, en 55 år gammel mann, er pågrepet, mistenkt for drapsforsøk.

Politimannen, som ikke var på vakt under tidspunktet for angrepet, forsøkte ifølge opplysninger å avbryte et slagsmål. Politiet opplyser at den skadde ble kjørt til sykehus. Han skal da ha vært våken og snakket.

Politiet sperret i løpet av natta av åstedet for å gjennomføre en teknisk undersøkelse.

SVTs reporter på stedet har snakket med en person som bor i nærheten av der hendelsen skjedde. Han ønsker å være anonym, men sier til SVT: «Jeg våknet av at noen skrek utenfor, jeg hørte både lysere kvinnestemmer og en dempet mannsstemme, men så syntes jeg det var rolig så jeg la meg igjen».

Politiet har startet en foreløpig etterforskning av drapsforsøk.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.