Senatet i Berlin planlegger en massiv intervensjon i boligmarkedet. Enslige skal i fremtiden kun få leie ettromsleiligheter i statlige eiendommer. Ektepar uten barn har rett til maks én toroms leilighet. Men til tross for boligkrisen ønsker Senatet å ta inn enda flere afghanere.

Dette skriver Junge Freiheit.

Senatet i Berlin er ledet av kristendemokratene CDU, partiet til Angela Merkel. Borgermester siden april 2023 er Kai Wegner fra CDU.

Enslige vil i fremtiden kun få leie ettromsleiligheter i hovedstaden, mens par kun får leie toromsleiligheter. Ifølge Tagesspiegel skal reglene gjelde for de statseide borettslagene, som forvalter rundt 360.000 leiligheter i hovedstaden.

I fremtiden, når det foretas ny utleie, «kan det i prinsippet stilles til rådighet maksimalt ett boareal per person i husholdningen», heter det i et utkast til ny samarbeidsavtale med selskapene, som avisen siterer fra. De nye reglene bør gjelde for alle nye kontrakter fra 2024.

Bakgrunnen skal være massiv boligmangel i den tyske hovedstaden. Men den føderale regjeringen vil allikevel fly inn hundrevis av afghanere til Berlin, etter byens eget ønske. Pensjonister må vike plass for migranter, og nye leiligheter er nesten bare tilgjengelig for asylsøkere.

Berlin-senatets integreringskommissær, Katarina Niewiedzial, har oppfordret den føderale regjeringen til å fly minst 14.000 flere afghanere til Tyskland. «Den føderale regjeringen, men også delstaten Berlin, må leve opp til sitt ansvar,» krevde Niewiedzial.

«Berlin må ta imot mennesker fra Afghanistan som er truet med tortur og død. Staten, den føderale regjeringen og EUs medlemsland oppfordres til å handle konsekvent og raskt og holde løftene sine.»

Integreringsoffiseren, som er født i Polen, var trygg på at hovedstaden kunne romme 500 mennesker. Niewiedzial sa ikke hvor afghanerne, som angivelig er «medie- og kunstarbeidere, menneskerettighetsaktivister og opposisjonsmedlemmer», ville bli innkvartert.

Som andre føderale stater sliter Berlin med betydelig økende asylantall, massiv boligmangel og massiv migrantvold. På grunn av den dramatiske situasjonen i hovedstaden, undersøker Senatet for tiden byggingen av teltbyer for å ta imot asylsøkere.

Hovedstaden krevde også en endring i fordelingen av asyl i Tyskland – også for at Berlin skulle måtte ta imot færre asylsøkere. Nylig måtte også et sykehjem evakueres slik at asylsøkere kunne få plass der. 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.