Matteo Bassetti. Foto: Facebook.

Mens Centers for Disease Control (CDC) i USA nå anbefaler alle, også spedbarn å ta en «oppdatert» vaksine mot covid-19, advarer den italienske infeksjons­spesialisten Matteo Bassetti mot å gjenta alle feilene som ble begått under den første pandemi­håndteringen.

Ifølge Bassetti, som er professor i medisin og overlege ved infeksjonsklinikken ved universitetssykehuset i Genova, er det «på tide å sette en stopper for covid-terrorismen», melder ANSA. Munnbind, sosial avstand og daglige smittetall må unngås for fremtiden, sier han.

Bassettis utspill kommer samtidig som regionen Liguria, der Genova er hovedstad, har igangsatt en ny kampanje for covid-vaksinering. Men folk flest har allerede vendt tommelen ned for flere vaksiner, konstaterer han: Kun 8 prosent har tatt en fjerde dose.

Det er et feilgrep å vaksinere alle, for det har ingen hensikt å vaksinere andre enn de aller eldste og aller svakeste, fastslår Bassetti ifølge nyhetsbyrået Adnkronos. CDC anbefaler alle som er over et halvt år gamle å vaksinere seg, men «hva CDC mener, interesserer meg oppriktig talt lite», kommenterer Bassetti.

«Kona og barna mine kommer ikke til å vaksinere seg», legger han til.

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.