Fiskerinæringen har en jobb å gjøre med likestilling, mener regjeringen. Den vil støtte tiltak som skal føre til bedre holdninger og rekruttere flere kvinner.

Potten er på 2 millioner kroner. Det har de siste årene vært flere medieoppslag om dårlig arbeidsmiljø for kvinnelige fiskere.

– For å styrke kvinners muligheter i fiskerinæringen, må det jobbes med holdningsskapende arbeid, både mot seksuell trakassering og kjønnsdiskriminerende atferd. I tillegg må det strukturelle tilpasses slik at det reelt sett er like store muligheter for kvinner som for menn å lykkes, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap) i en pressemelding.

– Myndighetene og næringen må forene krefter for å styrke rekrutteringen, for det har store ringvirkninger at unge jenter og gutter bosetter seg langs kysten og ser i framtid i fiskerinæringa, fortsetter han.

Både privatpersoner, bedrifter og organisasjoner kan søke om støtte fra ordningen. Søknadsfristen er 1. november.

 

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.