Victor Davis Hanson seiler opp som Vestens fremste intellektuelle. Han har et grep om samtiden som ingen andre, og det har selvsagt med hans rolle som ekspert på antikken og krigshistorie å gjøre. Hanson vet hva som får historien til å «tick», og han kjenner igjen forfallssymptomene.

De er i USA blitt så mange og ille at det ikke lenger er snakk om et forfall nedenfra, men ovenfra. Det er styrt ovenfra. På bare noen få år har «de» klart å ødelegge byer som San Francisco og Seattle og gjort dem ulevelige. Folk flykter fra California. Forstår de som flytter til Tennessee hva som ødela byene deres, eller vil de fortsette å stemme for samme politikk?

Hvis mediene kan sette begrepet avkolonisering i omløp et halvt århundre etter frigjøring av den siste kolonien, burde vi nå bruke ordet avsivilisering: Det beskriver hva som foregår i Vesten. Fremst i Amerika, men Vest-Europa følger hakk i hæl.

Det er helt feil å skylde dette på muslimene i Vest-Europa. Råttenskapen går langt dypere. Den sitter i de som satte hele dette eksperimentet i gang, og de bare fortsetter. Nå skal klima brukes til å revolusjonere samfunnet.

Hanson har et mesterlig grep om samtiden, og det er en stor ting å ha en slik alliert. Fredag skrev leder for Dansk Erhverv i USA, Søren Friis Larsen en artikkel i Berlingske om hvor forferdelig Trumps nye økonomiske forslag er: Han vil legge 10 prosent toll på alle varer inn til USA. Det vil utløse handelskrig, sier dansken, som om handelskrigen ikke allerede er et faktum, men hvis man er på den seirende siden, vil man kalle det noe annet: frihandel.

En gjenganger på europeisk side er man fremstiller Trump og hans tilhengere som «skjøre»:
Økonomisk vanvittigt forslag fra Trump

USAs underskudd i handelen med Kina har steget. NTB rapporterte triumferende hvert månedstall under Trump. Se hvordan han mislykkes! Nå blir tallene «gjemt» vekk.

Den kjente spaltisten Bret Stevens skriver i New York Times at nå må USA vise storsinn overfor Kina og slakke på tollen, så kinesisk økonomi kan få drahjelp. Det er som å stå overfor en ransmann hvis pistol låser seg og tilby ham å låne din egen.

USAs handelsminister Gina Raimondo har som den fjerde amerikanske minister vært i Kina denne uken og gjort sine hoser grønne hos kineserne. Biden-regimet er ikke på kollisjonskurs med Beijing. Det er et røykteppe mediene legger for å desorientere. Biden-regimet vil hvis det får sjansen avvikle alle tollmurer mot Kina. Men akkurat nå er Biden svak, og Kina gir ikke ved dørene.

Vest-europeiske ledere hatet og fryktet Trump og har ikke kunne innse hvor svakt USA under Biden er blitt. Det er denne svakhet som fikk Russland til å angripe og kan få Kina til å ta Taiwan før valget i 2024 så Trump blir stillet over for et fait accompli.

 

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som ebok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.