Joe Biden går løs på handelsforholdet til Russland. Kontrasten til behandlingen av Kina er skrikende. Den politikken USA nå fører kan bare drive Russland i armene på Kina. Det virker ikke som om Biden-regimet er i stand til å tenke strategisk.
Ved å degradere Russlands handelsstatus gjør Biden Russland til en B-nasjon. Nå er russere sparket ut av kulturliv, sport og økonomi over hele Vesten. Nå angriper man landets status internasjonalt. Det har også vært foreslått å frata Russland plassen som fast medlem av Sikkerhetsrådet.
Man risikerer et backlash. Hvis målet er å slå en kile mellom folket og herskeren, risikerer man det motsatte. Det er nokså innlysende.

USA fratar Russland statusen som foretrukket handelspartner, sier president Joe Biden, som også kunngjør forbud mot import av flere russiske varer.

På en pressebrifing fredag sa Biden at det heretter blir forbudt å importere blant annet vodka, diamanter og sjømat fra Russland.

Å oppheve Russlands status som foretrukket handelspartner åpner for innføring av toll på varer som importeres fra Russland.

Det ventes at EU og G7 kommer til å gjøre det samme.

Beslutningen kommer i kjølvannet av Russlands invasjon og pågående offensiv i Ukraina.

Ved å legge toll på russiske varer kan landene øke det økonomiske presset på Russland, som allerede er rammet av omfattende sanksjoner. Det er blant annet innført eksportkontroll, restriksjoner på banker og målrettede sanksjoner mot enkeltpersoner og selskaper knyttet til Russland og landets ledelse. (NTB)

Det som gjør politikken enda mer. betenkelig er at den er det motsatte av Bidens politikk overfor Kina. Biden har opphevet flere av begrensningene som Trump påla. Signalene er ikke til å ta feil av:  Russland skal straffes og Kina belønnes.

Det er en stupid politikk som signaliserer USAs svakhet.

 

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.