NTB

Hongkong rustes opp i påvente av supertyfonen Saolas ankomst fredag. Byens meteorologitjeneste har utstedt tyfonvarsel på nivå åtte, det tredje høyeste.

Saola ventes å bevege seg mot Guangdong-provinsen, Hongkongs naboprovins på det kinesiske fastlandet, med vindhastighet på mer enn 125 meter i sekundet. Den kan bli en av de fem kraftigste tyfonene i Guangdong siden 1949, opplyser kinesiske myndigheter.

Fredag kveld og lørdag morgen ventes den å være mindre enn ti mil unna Hongkong, og det ventes svært dårlig vær, opplyser værobservatoriet i byen. Det sier at det venter tunge regnbyger og voldsom vind, og at vannivået i Hongkong ventes å stige betraktelig fram til lørdag, med fare for alvorlige oversvømmelser.

Følgelig har det meste i storbyen blitt satt på vent. Alle skoler, det meste av butikker og børsen er blitt stengt.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.