Onsdag 2. august hyllet Bergens Tidende de høye strømprisene med sitt hovedoppslag «Med dette taket kan fjellstova tena pengar på høge straumprisar»!

Det faller inn på samme linje som Støres nylige utsagn om hvorvidt havvindturbinene vil bli lønnsomme gjennom fallende priser på disse, samt fordi strømprisene forventes å forbli høye i lang tid fremover! Og det er, dessverre, dette som er målsettingen for den såkalt «grønne politikken». Høye strømpriser skal sikre at innretninger som solceller og vindturbiner vil klare seg selv uten subsidier i fremtiden.

Det er ikke dumt, kan en ved første øyekast si, men hele den nye prispolitikk som ene og alene har som mål å gjøre disse tiltakene lønnsomme er et absolutt brudd med den politikk som bygget det moderne Norge. Og denne politikken hadde sine røtter i Bergen hvor det bergenske næringsliv så mulighetene for utnyttelse av vannkraften i vassdragene rundt Bergen på 1800-tallet.

Disse ble påbegynt utbygd også før Tesla hadde utviklet trefase generatoren. Arne fabrikker ble først bygget ut med reimdrift som kraftoverføring system. Så lønnsom var utviklingen av vannkraft, og enda mer lønnsom ble den da den kunne elektrifiseres, at Michelsen tok denne erfaringen og bygget sin politikk for Norge på i 1905.

Konsesjonslovene kom alt i 1906 og dermed fikk vi startet utviklingen av Tyssedal og Odda nærmest umiddelbart. Alt var bygget på tilgang til billig kraft, men nå er alt dette ikke bare glemt, dyr kraft hylles nå i Vestlandets største avis som et gode!

Hvor langt kan et eple falle fra stammen, kan en spørre?

Men tragedien for Norge er større enn som så. Over 100 000 mennesker får nå hjelp til mat i Norge fra bl.a. Frelsesarmeen. Dette er antagelig også bare toppen av isfjellet blant dem som sliter, men ikke får seg til å tigge etter mat. For ikke bare er strømmen blitt dyr, opptil firegangen på de kaldeste dagene, selv med subsidier. Rentene har jo også gått opp sammen med prisoppgangen på mat og drivstoff.

Flere bedrifter har gått overende på grunn av denne såkalt «grønne klimapolitikken». De høye strømprisene har knekket de fleste av disse, men også renteoppgangen har bidratt til sitt. Ikke minst rammer dette konsumentene som gjerne har både bolig- og billån som nå er blitt betraktelig dyrere. Ja, det er blitt høyere rente fordi prisen på strøm regnes inn i grunnlaget for beregning av inflasjonen i Norge, selv om de høye strømprisene er importerte priser.

Bergens Tidende hyller med andre ord en politikk som er i ferd med å svekke levestandard og ødelegge for videre industriell utvikling i Norge. Å bygge vindturbiner til havs er ikke bærekraftig! Så, hva som er så flott med dette kan andre påta seg å «forklare». Jeg vil ha en politikk som igjen gir oss lave strømpriser og lav inflasjon, og derfor stiller jeg som førstekandidat til fylkestingsvalget og tredjekandidat til kommunevalget i Bergen for Norgesdemokratene.

Jeg kan bare ønske sultne og bekymrete velgere, på Norges vegne, et godt valg!

William Steffensen er førstekandidat for Norgesdemokratene Vestland og tredjekandidat i Bergen

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.