Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl og finansminister Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Javad Parsa / NTB

Både justis- og beredskapsministeren, finansministeren og parlamentarisk leder i Arbeiderpartiet holder mandag pressekonferanse om politiet. Temaet er ikke nærmere beskrevet.

Regjeringen opplyser på sine nettsider at det mandag vil holdes en pressekonferanse om politiet. Den holdes på Gamle Sørum rådhus. NTB melder om saken.

Noe mer konkret om hva som skal formidles, fremkommer ikke.

Det åpner for en rekke spekulasjoner.

Eksempelvis kan det være snakk om en reorganisering/optimalisering av etater og ressurser som politiet, beredskapsenhetene og PST, i lys av økende, islamistiske terrortrusler både mot Norge og skandinaviske naboland.

Koranbrenningene spiller en rolle i et slikt bilde.

Enkelte kunne muligens ønske seg at politiet ville benytte anledningen til å ta et oppgjør med etatens politisk korrekte opptreden omkring innvandringsrelaterte saker, og hvordan dette skygger for befolkningens innsikt og forståelse av hva som faktisk skjer i landet.

Men et slikt oppgjør forblir trolig ønsketenkning, det ville være å tiltro de aktuelle etater og personer en form for grunnleggende redelighet og realisme man ikke har sett i de kretser på noen tiår.

På pressekonferansen vil justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp), finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og parlamentarisk leder i Arbeiderpartiet Rigmor Aasrud være til stede.

Det er spesielt Aasruds rolle som er uklar, hvorfor er hun med i denne sammenhengen? Kan det være snakk om et ministerbytte? Er tiden inne for å få en voksen til å overta Mehls rolle som justisminister?

Mandag får man svaret.

Pressekonferansen er satt til å starte klokken 10.30.

Les også:

Mehl: – Koranbrenning kan i noen tilfeller være hatkriminalitet

Sommerlesning! Bestill i dag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.