Det amerikanske barnelegeakademiet (AAP) støttet behandlinger relatert til kjønnsforandring for barn torsdag, og bekreftet dermed sin posisjon fra 2018 om en medisinsk tilnærming som siden har blitt forbudt i 19 stater.

Men den innflytelsesrike gruppen av leger gikk også et skritt videre ved å bestille en systematisk gjennomgang av medisinsk forskning på disse behandlingene, etter at lignende forskning i Europa har funnet usikre bevis for hvor effektivt disse inngrepene er hos ungdom.

Kritikere på tvers av det politiske spekteret – inkludert en liten, men høylytt gruppe barneleger – har i de siste årene krevd en nærmere undersøkelse av bevisene, spesielt ettersom antallet ungdommer som identifiserer seg som transkjønnede har økt raskt.

Disse behandlingene er relativt nye, og få studier har fulgt opp langvarige effekter. Helseorganisasjoner i England og Sverige har begrenset tilgang til behandlingene etter å ha gjennomført systematiske gjennomganger som viser flere negative effekter av kjønnsbekreftende operasjoner på barn og ungdom.

– Styret har tillit til at eksisterende bevis er slik at den nåværende politikken er hensiktsmessig, sa Mr. Mark Del Monte, administrerende direktør i AAP.

– Samtidig erkjenner styret at ytterligere detaljer ville være nyttige her, la han til.

Angående endringene i politikken i Europa sa han:

– De engasjerte seg i sin prosess, og vi engasjerer oss i vår prosess.

Kirurg som utfører kjønnsskifteoperasjoner på transbarn innrømmer at de vil få livslang infertilitet

Etter å ha fullført gjennomgangen, sa han at gruppen vil utstede ytterligere kliniske retningslinjer for leger og sannsynligvis oppdatere sine anbefalinger.

Alle de 16 styremedlemmene i AAP, som representerer 67 000 barneleger over hele USA, stemte for å bekrefte retningslinjene fra 2018 på et møte torsdag i Itasca, Illinois.

De siste to årene har republikanske lovgivere over hele landet forbudt det som kalles kjønnsbekreftende inngrep, som kan inkludere psykoterapi, pubertetsblokkerende medisiner, hormoner og kirurgi. Motstanderne av behandlingen argumenterer for at det er eksperimentelt, og at barn mangler modenhet til å samtykke til det.

AAP har sterkt fordømt lovgivningsmessige forbud som en farlig innblanding i komplekse medisinske beslutninger mellom leger og familier, og har levert amicus-brev for å støtte de mange juridiske utfordringene som sivile rettighetsgrupper har brakt mot forbudene.

Posisjonserklæringer er gyldige i fem år før de blir gjenstand for gjennomgang, og på det tidspunktet kan de bli bekreftet, trukket tilbake eller revidert i lys av nye bevis.
Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.