Guvernør J.B. Pritzker (D) har signert en plan som vil gi utlendinger med arbeidstillatelse muligheten til å bli politi i Illinois.

Illinois er en «sanctuary state», som betyr at delstaten nekter å samarbeide med det føderale politiet når det gjelder illegale migranter.

Demokratene har majoriteten i Illinois House and Senate. I juni vedtok de en lov som vil åpne for at tusenvis av illegale migranter innenfor det såkalte DACA-programmet, samt tusenvis av andre utlendinger, kan søke jobb i politiet.

DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals) er et program som forsinker deportasjonen av mindreårige utlendinger som har kommet til USA uten ID.

Lovforslaget ble signert av guvernør Pritzker før helgen og skal være gjeldende umiddelbart.

Tidligere er en lignende lov vedtatt av guvernør Gavin Newsom i California, som også er en «sanctuary state».

Det stilles krav om at utlendinger som vil bli politi, har arbeidstillatelse fra de føderale myndighetene. Men Biden-regimet deler ut arbeidstillatelser omtrent automatisk til alle som krysser grensen i sør, skriver Breitbart.

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.